Oli päässyt tämän päivän kalorit vähän karkaamaan joten piti keksiä iltapalaksi jotain vähäkalorista ja täyttävää. Tein tuttua mansikkakiisseliä joka muuten kelpasi muksuillekin!

1,5 l ohjeen mukaan valmistettua mehua Fun Light-mehutiivisteestä (mulla oli kaapissa vatun makuista) kuumennetaan kiehumispisteeseen. 4-5 rkl perunajauhoja sekoitetaan vesitilkkaan ja kaadetaan kuumaan mehuun sekoittaen. Nostan kattilan pois kun pulpahtaa ja lisään jäisiä marjoja (tässä tapauksessa mansikoita) litran verran. Jäiset marjat jäähdyttävät kiisselin kivasti niin että sitä voi syödä melkein heti.

Tuosta tulee 10-15 pientä jälkiruokakupillista (n.1,3-1,5 dl) kiisseliä. Annoksessa on energiaa 20 kcal, proteiinia 0,3 g, hiilareita 4,2 g ja rasvaa 0,2 g (onkohan tämä sitten perunajauhoissa...?).

Itse heitin kiisselin sekaan vielä kourallisen riisimuroja (15 kcal/0,2g/3,5g/0g) ja tätä herkkua pistelin kolme kupillista iltapalaksi. Eikä jäänyt nälkä! Ja ohje muuten toimii monenlaisina makuyhdistelminä, testattu on myös mm. mustikoiden kanssa.